Tuesday, March 17, 2015

Renovation/ReDesign for a home with Chinese Drywall

Kingon Homes and Southern Showcase just completed a renovation for a client's home that had Chinese Drywall in it. The final product was a home that is now an entertaining showcase.

Click HERE to view/download a copy of an article in Your Home magazine detailing this project, or click HERE to view an online copy of the magazine (the article is on page 15).

Monday, February 9, 2015

Serenity, Beauty & Function In A Master Bath

Our client wanted a prettier master bathroom that had a spa like feeling.  They wanted a separation between his and her sink on the vanity, and they wanted extra storage space. They wanted to keep a tub in the room, but thought the existing tub was too cumbersome and intrusive.

We all decided a freestanding slipper tub was the perfect selection for a new tub  The old tub deck was removed, a tile wainscot was installed on two of the tub perimeter walls to the bottom of the glass block.  Glass shelves were installed between the glass block and the tub to hold the remote controlled battery operated candles. So romantic!

Matching stone was found and an accent mosaic tile borders the tub area, the top of the wainscot and the inset between wood frames and mirror over the vanity.

Cabinets are custom made of maple wood and colored a light  chiffon.  Counter tops are light colonial dream granite. His and her sides are divided by a signature furniture piece cabinet, allowing for good functional storage.

The overall effect is serenity and beauty that functions well for the client.

Monday, January 5, 2015

Do YOU Have An Appliance Garage?

Every project brings unique needs to the table. We were to take a dark kitchen and make it brighter, as well make it function  better for the client.  

Specifically, the client wanted us to move microwave from the island, add an area to hide a computer and charging station, eliminate one of the dishwashers, add a recycle area, and modify the refrigerator to look more like an furniture piece and not so industrial like the existing stainless unit.

The cabinets were in excellent condition and the client liked the layout with just a few modifications.  We modified the existing pantry so we could move the microwave to that area.   An "appliance garage" was added to house the computer and charging station. A beverage cooler was remove from the center island and additional cabinet was put in it's place.

Cabinets were refinished in a medium white with a tea stain glaze.  We were able to keep existing counter tops.  We added a new Sub-Zero refridgerator and a new dishwasher. The remaining appliance were in good shape and functioned well for the client.

The final outcome is a bright beautiful kitchen that gives the clients everything they want their kitchen to be.

Monday, December 15, 2014

A Dream Master Bath That Becomes A Spa

Our clients wanted to update their master bath.  They wanted to remove their tub and use that space to create a large walkin shower. They liked the position of their existing vanities which were directly across from each other, but they wanted a new updated, more sleek look with an in-home spa feeling.

An existing window over the tub was a bit of a challenge. We removed the window from the bottom of the upper arch, created a faux stucco shutter on the front of the house to fill in the bottom pane hole, and kept the upper arch to allow natural light in the shower. 

There were multiple ceiling heights in the bathroom. We framed the ceiling so it was one height throughout, making the space appear and feel larger.  The old shower became the entrance into the new expanded walk-in shower. A floor to ceiling wall with recess niches was created to form the shower.  The wall was covered on the outside with split travertine 1x2 tiles. Porcelian tile was used on the interior of the shower. 

A linear drain was used in the shower to allow a barrier free floor space (no step down, all level with main floor).  Multiple shower heads and body sprays provide a true spa effect.

The recessed niches in the exterior shower wall hold candles that are hotwired low voltage, so with a flick of a switch the candles are lit.  Smooth walnut slab doors were used for the cabinetry.  Mirrors were framed with the split travertine.

The new bath gives the client a lovely retreat that is both soothing and beautiful, and functions just as they had dreamed it would.

Monday, December 8, 2014

Transforming An Outdated Space to a Family Friendly Space!

Our clients wanted to update their 25 year old kitchen. They felt their existing kitchen was too chopped up - there were openings  above the cabinets into the living and dining room they never liked, there was a small center island with a prep sink that was never used, and the space had a large peninsula island with a sink and dishwasher allowed access only from the family room, which made the kitchen feel very confined. 

The client thought their space had great potential that wasn't be utilized.  They wanted a more open concept so the family could cook and hang out together. It was also important that we create a cook center that would have easy access to pots and pans, cutlery, and spices. They wanted good storage for dinnerware, canned goods and paper products.

Our challenge was to create a kitchen that functions well, and also be an open and friendly space.  The transformation was dramatic! We knew immediately that the small center island and the peninsula island had to go.  Once those were removed we reconfigured the island, making it one unit instead of two, and all one height. 

The island anchors the social area for for the family's informal meals, snacks, cooking and homework projects. The refrigerator was located out of the cook center area for easy access so the children could get a snack or drink without being in the main cooking area. One entire wall was designed to hold extra dishes, silverware baking dishes, large bowls. 

The base cabinets have double pull outs. The cook center has tumbled classico stone and tile on the backsplash and columns to the ceiling. The exhaust hood is cleverly hidden behind cabinetry. The island and cook center cabinets are light cream with a mocha glaze. The perimeter cabinets have a chocolate stain and glaze on maple wood.

Giving an outdated space new life not only increases the value of your home, but can transform main living areas into family friendly areas!  Call us today and see how we can help you accomplish your design dreams.